Με συνδρομή πλέον το Facebook και το Instagram χωρίς διαφημίσεις και στην Ελλάδα

Οι επιλογές που προσφέρονται στους χρήστες

Ήρθε και στην Ελλάδα η προαιρετική συνδρομή σε Facebook και Instagram, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα social media χωρίς διαφημίσεις.

Οι χρήστες μπορούν να διαλέξουν τρία διαφορετικά πακέτα, με μόνο το ένα να είναι δωρεάν. Συγκεκριμένα, αν κάνουν δωρεάν χρήση, θα βλέπουν εξατομικευμένες διαφημίσεις, δηλαδή θα επικρατεί η τωρινή κατάσταση, όπου χορηγούμενα προϊόντα εμφανίζονται ανάμεσα στις αναρτήσεις. Ωστόσο, αν επιλέξουν να πληρώσουν, δεν θα βλέπουν καμία διαφήμιση.

Αν κάποιος κάνει εγγραφή μέσω browser, θα πληρώσει 9,99 ευρώ, ενώ αν κάνει εγγραφή μέσω iOS ή Android θα καταβάλει 12,99 ευρώ, λόγω των χρεώσεων που θέτουν Apple και Google. Μέχρι την 1η Μαρτίου 2024 η αρχική συνδρομή καλύπτει όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς στο Κέντρο Λογαριασμών ενός χρήστη. Ωστόσο, από την 1η Μαρτίου 2024 θα ισχύει μια πρόσθετη χρέωση 6 ευρώ (για εγγραφή μέσω browser) και 8 ευρώ (για εγγραφή μέσω iOS ή Android) για κάθε επιπλέον λογαριασμό που αναφέρεται στο Κέντρο Λογαριασμών ενός χρήστη.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε απαγορεύσει στη Meta να χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών για στοχευμένες διαφημίσεις, γιατί με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία έβγαζε χρήματα, τα οποία κέρδιζε από κόσμο που δεν εργάζονταν για λογαριασμό της. Η Meta λοιπόν, ανακοίνωσε χρήστες δύο ταχυτήτων, αφού όσοι επιλέξουν να χρησιμοποιούν δωρεάν τις εφαρμογές, λαμβάνουν επίσημα υπόψιν, ότι η εταιρεία θα αντλήσει τα δεδομένα τους.